Inspiration Sovrum

Inspiration Sovrum

Här kommer lite inspiration till ditt sovrum: Vad ska du tänka på när du inreder sovrummet? Vilka färger passar inredningen i sovrummet och hur går du till väga för att inreda sovrummet så du får rummet som du vill ha det? Nedan får du svaren!

sovrum

Så gör du för att inreda sovrummet:

Börja med att ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum! smutstätt på golvet, ofärdiga projekt, klädhögar i oordning. När du har har rensat och städat blir det lättare att se vilka möjligheter du har i rummet. Bestäm färg och stil: Se inspiration på nätet! Se till att sängen är skön, kanske köpa ny bäddmadrass, kan ge ett lyft för en gammal säng.

Sovrumsinspiration på nätet

Hitta sovrumsinspiration på nätet genom att söka bilder i den inredningsstil och de färger du vill inreda med i rummet. På nätet finns mycket sovrumsinspiration och inredningstips till sovrummet.

Ro i sovrummet

Undvik att jobba i sovrummet. Det ska vara ett rum för avkoppling. Om du måste ha en arbetshörna så försök åtminstone se till att ha den städad och gärna lite avskärmad med en vikvägg eller liknande.

Färger i sovrummet

Inredningen i sovrummet ska vara lugn och behaglig, så undvik alltför starka färger. Välj en färg till ditt sovrum som du själv tycker om och som passar för sömn, men även för andra aktiviteter. Starka röda och gula kulörer aktiverar vårt intellekt och kan därför göra att vi får svårt att koppla av. Du kan däremot använda dessa färger som accenter i sovrummet. Använd mycket textilier och kuddar och sköna material på lakan, för att skapa en mysig säng som du vill krypa upp i.

Placering av säng i sovrummet

Det är inte bra att placera sängen mellan två fönster eller mellan dörr och fönster. Då flödar chienergin för snabbt i sovrummet och du kan få svårt att fatta beslut. Om ni är två som delar säng, ska helst var och en ha fri yta bredvid sin sida och varsitt sängbord.  Bästa placeringen är emot en vägg, med bra överblick över dörren och stöd på sidorna. En ordentlig sänggavel kan också vara bra för att förankra sängen. Kan du ej se dörren från sängen, kan du ordna det med hjälp av en spegel. Men egentligen ska man enligt feng-shui undvika speglar i sovrummet då de sägs ha kraftfull energi som gör det svårt att sova. Undvik också elektromagnetisk strålning från exempelvis TV:n och datorn i sovrummet. Undvik även mobiler och vindspel i sovrummet, de sägs  kunna göra dig orolig.

Ljuset i sovrummet

Sprid ljuset i sovrummet: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla i inredningen. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inredningen.

Lyxigt sovrum

Ge sängen en lyxigare känsla genom att höja benen och täck sängen med en sängkappa som matchar överkastet. Höj sänggaveln så sängen blir mer dominant i rummet. En klädd sänggavel ger en lyxig känsla i sovrummet. Unna dig vackra och lyxiga textilier i inredningen. De flesta hotell bäddar med satin-lakan, som ger en sval och mjuk känsla som håller i evigheter. Bädda med många kuddar, ett tjockt överkast och med en mindre filt över sängens fotände. Dekorativa kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan. Blanda gärna bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, förhöjer hotellkänslan.

Fler tips till sovrummet

Tänk också på hur taket ser ut ovanför sängen. Det är inte det bästa att börja dagen med att titta på en spricka, fuktfläck eller lampa som hänger snett. Så se till att fixa allt som kan irritera i sovrummet och häng istället upp vackra tavlor eller annat.

Länkar Sovrum

Mer inspiration till sovrumsinredning och inredningstips hittar du här:

Bilder sovrum, Inspiration sovrum

Lycka till och hoppas du fick inspiration till ditt sovrum!

4 responses

  1. Pingback: Vardagsrum inspiration | Inspiration hemma

  2. Pingback: Sovrum Inredning | Inredningsbloggar

  3. Pingback: Få ett mysigt sovrum hemma | Inspiration Inredning Färger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s