Inspiration hem

Inspiration hem Hemnet

Jag hittade det här snygga hemmet på Hemnet: är från Skeppsholmen mäklarfirma och visar ett hus i Trelleborg, precis vid vattnet och inredd i en modern men mysig stil med lite roliga detaljer. Spana in och inspireras!

inspiration hem

kökbadrumhem inredning

Kolla in det härliga vardagsrummet ovan med stranden utanför, vilken dröm.. Lite känsligt med vit soffa men såå fint och blir snyggt och stilrent med svart bord till. Hela huset har samma färgskala vilket ger en snygg helhetssyn. Kanske skulle man lägga in lite mer variation i inredningen för att skapa lite mer myskänsla och hemtrevnad? I köket gillar jag inte köksluckorna- men för den som gillar trä så matchar den ju köksön bra. Huset har hur som helst stora möjligheter…

 

Tips vid husköp

Att köpa hus är kanske det största och viktigaste köpet du gör. Här hittar du de bästa tipsen inför husköpet:
– Hur är huspriset satt? Är det enligt marknadsvärdet? Fråga vad säljarens lägsta pris är. När man ska köpa hus är man beroende av tur (att hitta det där speciella huset som inte ngn annan fastnat för som driver upp priset) och marknadsläge.
– Förbered dig noga innan du slår till och ha gärna koll på marknaden så du kan känna dig redo att göra en snabb affär när du hittar ditt drömhus!Skriv ner en lista på dina krav och önskemål. Fundera över hur mycket renovering du har tid, pengar och ork till.
– Prenumerera via Hemnet eller Bovision på ”nya” hus som läggs ut på nätet. Då kan du ha tur att vara först, innan annonsen kommer ut i tidningen. De mest attraktiva bostäderna kan ofta säljas innan den kommer ut på marknaden.
– Tänk på att mäklaren vanligen inte har speciellt stor insikt i bostadens skick. De har ej för vana att göra en besiktning eller liknande innan visning. Det viktigaste som du behöver kontrollera är badrum (byggår, fackmannamässigt utfört?), grund (risk för fukt, spec då det finns källare i huset), uppvärming (kostnad/år).
-Glöm ej besiktningen! Gå enbart på rekommendationer när du väljer besiktningsman, dock inte mäklarens.
– Gå på magkänslan. Vilket är ditt första intryck när du kommer in? Hur känns omgivningarna? Finns det bullriga vägar nära? Om det är något med huset som stör dig, exempelvis mycket insyn eller liknande ska du beakta det.
– Häng inte upp dig på låneräntor för mycket. Se dock till att du är förberedd på en eventuell ränteuppgång. Jämför räntor hos olika banker och tänk på att du kan pruta.

Länkar nytt hem!

Inspiration hemma, sovrumsinspiration, Inspiration sovrum, Inredningsbutik

Hoppas du fick lite bra tips till att hitta ditt nya hem!

One response

  1. Pingback: Inspiration hem | Inredningsbloggar.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s